Community Building Cursus | Tonny Loorbach
Community Building Cursus

Community building cursus

Ontdek de kracht van memberships en community building

Tonny Loorbach - Community Building Cursus

De kracht van community building

Mijn naam is Tonny Loorbach, ik ben ondernemer, auteur en investeerder. Sinds 2010 verkoop ik o.a. online marketing cursussen, diensten en software. 


In 2015 geraakte ik - na 5 jaar een succesvol bedrijf gehad te hebben - met mijn business in een behoorlijke dip. Mijn inkomsten vielen stil, mijn kosten (40.000 per maand) liepen door, de financiële stress nam toe, mijn creativiteit en zelfvertrouwen verdween, ik had helemaal geen plezier meer in mijn business en ik stevende af op een onvermijdelijke burn-out...


Ik besloot daarom mijn strategie te wijzigen. Ik raakte geïnspireerd door een trend die ik bij talloze grote bedrijven zoals Microsoft, Adobe, Apple, Netflix, Spotify, Playstation, HelloFresh en anderen zag en besloot hier mijn nieuwe strategie op te modelleren. 


Ik schakelde over naar een lidmaatschapsmodel in combinatie met community building. Deze nieuwe 'methode' heeft alles voor mij verandert (en dat kan het ook voor jou doen). Hieronder zie je enkele voordelen:

Van eenmalige naar wederkerende inkomsten

Hoewel ik in mijn eerste 5 jaar als ondernemer flinke omzetten binnen gehaald had, had ik geen wederkerende inkomsten. Ik voelde me daardoor altijd opgejaagd omdat ik constant op zoek moest naar nieuwe klanten en daardoor nooit echt (financiële) rust had. Resultaten uit het verleden geven immers geen garantie voor de toekomst. Ik moest constant blijven presteren en was altijd zo goed als mijn laatste marketingactie in plaats van zo goed als de opgetelde waarde van mijn bedrijf. 


Dankzij het lidmaatschapsmodel ging ik binnen 12 maanden van 0,- naar 100.000+ euro wederkerende inkomsten per maand en dit inkomen groeit elke maand nu exponentieel (stapelen). Deze inkomsten komen dus ook binnen wanneer ik zelf niet actief ben.


Wederkerende inkomsten

Voordeel 2: Minder stress

Wederkerende inkomsten geven financiële rust en vertrouwen voor de toekomst. Hierdoor was ik in staat om beter 'los te laten' en mezelf de tijd te gunnen om weer in mezelf en mijn gezondheid te investeren. Stress bouwde langzaam af en binnen enkele maanden voelde ik me als herboren. Hieronder zie je het verschil:


Tonny Loorbach Burn-out

Voordeel 3: Tof bedrijf gebouwd

Dankzij deze strategie ging ik van een verliesleidende onderneming naar een winstgevend bedrijf. Omdat mijn wederkerende inkomen steeg durfde ik veel meer te investeren in mijn team. Ik kon meer goede mensen aannemen, betere contracten en salarissen uitdelen en ook veel meer investeren in een toffe bedrijfscultuur.  Ik groeide in korte tijd van 5 FTE naar 10 FTE. 


In slechts 9 maanden trokken we er 3x met zijn allen op uit naar de Ardennen, Zuid-Frankrijk en als hoogtepunt een 10-daagse reis door San Fransisco, Silicon Valley, Santa Cruz, Beverly Hills, Hollywood, Page, De Grand Canyon en Las Vegas. Alles op 'kosten van de zaak'. Hoe gaaf is het, als je dat met je hele team kunt doen. Absoluut een mijlpaal in mijn business en leven!


Google kantoor Silicon Valley

Voordeel 4: Blijere klanten

Niet alleen ik en mijn team profiteerde van deze nieuwe strategie. Ik merkte ook dat onze klanten vele malen blijer werden van onze nieuwe community building strategie. We kregen veel meer positieve berichten binnen. Ook merkte ik dat mijn business veel meer bijdroeg aan de levens van onze klanten, bovenop de producten die wij verkopen. We gingen van klantenservice naar klantgeluk.


Daar waar ik voorheen altijd erg veel moeite moest doen om 'tickets te verkopen' voor mijn seminars stroomden onze zalen dankzij die nieuwe model vrijwel vanzelf vol met trouwe 'fans'. Dat zorgde voor een ongekende sfeer in de zaal!


Community building

Ontdek mijn community building cursus

Kortgeleden heb ik op een van mijn seminars een uitgebreide training gegeven waarin ik stap voor stap heb laten zien hoe deze strategie tot stand is gekomen, hoe ik dit vervolgens toegepast heb, wat de resultaten zijn geweest én natuurlijk: hoe jij als ondernemer precies hetzelfde kunt doen. Dit was een eenmalige training die niet openbaar beschikbaar is maar jij kunt deze nu ontvangen. 


Daarnaast heb ik nog een extra online training voor je toegevoegd waarin ik hetzelfde principe met andere voorbeelden uitleg. Na mijn presentatie zijn er namelijk tientallen andere ondernemers hetzelfde gaan toepassen en in de online training laat ik zien hoe zij dit doen.

Online community building cursus


Ontdek mijn methode met o.a.:

  • De kracht van Stapelen + wat je van Netflix, Adobe, Spotify en Microsoft kunt leren
  • Een einde aan financiële stress en het gejaag op nieuwe klanten, ervaar financiële rust en vrijheid
  • Een einde aan een volle mailbox terwijl je jouw klanten 'verslaafd' maakt aan jouw bedrijf
  • Hoe je gelukkige(re) klanten krijgt én meer gaat bijdragen aan de levens van anderen!
Community building training


Extra community building training

  • Van 0,- naar 100.000+ euro wederkerend inkomen per maand door deze methode (stap voor stap)
  • Voorbeelden van ondernemers in de meest 'vreemde markten' met wederkerend inkomen
  • De kracht van Communities en hét (privacy veilige) alternatief voor Facebook

Dankzij deze training en het 'verschuiven' van het 1 op 1 beantwoorden van mijn e-mails, ben ik van 7 dagen naar 1 dag per week werken gegaan!

Djack Littel

Tonny je hebt me weer geïnspireerd (en geholpen)! Ik heb zoveel aan jouw kennis en ervaring. Echt tof dat je zoveel deelt. Je weet niet half hoeveel impact je hebt ;).

Mariska Wijbenga

Indrukwekkend. Door jouw duidelijke tekst en uitleg in deze training heb ik spijt dat ik nooit marketing heb gestudeerd...! Zó boeiend!

Miriam Mars

Ontvang opnames van beide trainingen

Community building trainingen