arrow_drop_up arrow_drop_down
26 september 2017 

Huddle in de spotlight: De Bakclub

Van een voorliefde voor gebak, naar een online business. Op deze manier zijn Freek en Chantal deze maand live gegaan met De Bakclub’. Hun eigen online community, waarin zij thuis-bakkend Nederland met elkaar in verbinding brengen en hen middels online video’s alles over bakken leren. Een prachtige omgeving waarin binnen twee weken al 40 betalende leden actief zijn. Een mooie reden om eens in te zoomen op deze Huddle!

Bakclub training paris brest

De gezichten achter De Bakclub

Freek en Chantal zijn de twee gezichten achter De Bakclub. Met beide een achtergrond in vrijetijdsmanagement en marketing, hebben zij twee jaar geleden samen een online marketing bureau opgestart. Hierin konden zij al veel van hun passie voor marketing en klantbeleving kwijt. Vervolgens bloeide het volgende idee op; hun eigen online Bakclub!

bakclub freek en nicole

In het dagelijks leven werken Freek en Chantal aan hun marketing opdrachten en in hun vrije tijd bouwen zij verder aan De Bakclub. Op deze manier weten zij passie en innovatieve ideeën perfect met elkaar te combineren, zonder dat het één het ander belemmerd.

Het ontstaan van het idee

Het idee voor De Bakclub is bij Freek en Chantal gaan kriebelen, nadat zij vanuit een marketing oogpunt een omgeving wilden opzetten om mensen op een ‘feelgood’ manier met elkaar te verbinden. Met hun liefde voor zoetigheden was één en één twee. Er zou een club gaan komen om mensen met een passie voor koken met elkaar te verbinden.

Appel Boterkoek

“Koken” is natuurlijk nog erg breed en het duo wilde graag een unieke omgeving neerzetten. Toen zij dachten aan de tante van Freek, die overheerlijke taarten bakt, was het idee voor De Bakclub geboren!

bakclub voorstellen

Appeltaarten, bruidstaarten, hippe gebakjes, bakken met de kids… De Bakclub is een online community voor alle mensen die ervan houden om in hun keuken lekkernijen te bakken.

bakclub inspiratieslider

Online video lessen

Om mensen nieuwe bak-skills te leren, hebben Freek en Chantal video’s opgenomen en deze als lessen in Huddle trainingsomgeving geplaatst.

bakclub opnames

Zo kun je bijvoorbeeld een cursus soezendeeg volgen of leren hoe je een perfecte Paris Brest maakt.

bakclub training

Omringd door gelijkgestemden

Ook worden er online challenges georganiseerd, ontwikkelen leden bak-skills, vinden zij recepten en zijn zij niet langer alleen in het bakken.

“Thuisbakker zijn, is wel een individuele hobby: we zijn nu op zoek naar verbinding. Samen bakken, van elkaar leren, waardering krijgen voor je baksel: daar is behoefte aan. De Bakclub vervuld deze behoefte.” – Freek Moerlands

bakclub testimonial

Een betaald lidmaatschap

Freek en Chantal hebben voor hun online community, voor het lidmaatschapsmodel gekozen. Nieuwe leden stappen de eerste maand in voor €1,-. Zo kunnen zij De Bakclub uitproberen. Na deze maand, gaat het lidmaatschap over op het standaard tarief van €9,95 per maand. Hiervoor krijgen zij:

  • Toegang tot de gezellige online community voor hobbybakkers
  • Online bakcursussen (videolessen)
  • Meedoen aan bakwedstrijden
  • Interviews met bekende bak-helden
  • Vraag en antwoord webinars
  • Bakclub e-magazine

Doordat Freek en Chantal voor een lidmaatschapsmodel kiezen, kunnen zij naar een inkomen toewerken waar zij maandelijks op kunnen rekenen. Ook voor leden is het voordelig, want zij hoeven op deze manier maar een kleine investering te doen om in te stappen.

bakclub lidmaatschap

Hoe ze aan leden komen?

Om van de community een succes te maken, zijn er leden nodig. Freek en Chantal gebruiken hier hun website voor. Deze website staat volledig in het teken van het onder de aandacht brengen van De Bakclub. Zij houden het clean en duidelijk voor de bezoekers.

bakclub

Blogs

Op de website zijn tal van waardevolle blogberichten met heerlijke recepten te vinden. Hierdoor delen zij een stukje expertise, bouwen ze een band op met nieuwe bezoekers en worden ze beter in Google gevonden (SEO).

Gratis e-magazine

Bezoekers op de website kunnen een gratis e-magazine downloaden na het invullen van hun e-mail adres. Zo zetten zij vele (koude) website bezoekers om in leads. Vanuit de autoresponder ontvangen zij vervolgens mails waardoor zij in contact blijven met De Bakclub. Ze krijgen gratis informatie maar ook krijgen zij een mooi aanbod om lid te worden.

Lid worden

Last but not least, kun je natuurlijk ook direct lid worden van De Bakclub. Op de salespage wordende belangrijkste voordelen en ervaringen van leden uitgelicht en kun je direct met je lidmaatschap starten.

bakclub ervaringen

Op naar de 1.000 leden!

Binnen de eerste twee weken kent de Bakclub al 40(!) betalende leden. Het Bakclub duo gaat voor de start van het nieuwe jaar voor 250 leden en over een jaar tikken zij als het aan hen ligt de 1.000 leden aan. Wij zijn voor!

Heel veel succes Freek en Chantal met deze prachtige community! :-)

Reactie plaatsen