Page content

Membersite

Membersite

Wat is een membersite?

Een membersite is een platform waarop geïnteresseerde leden zich kunnen abonneren. Dit abonnement wordt vaak verstrekt tegen een periodieke financiële vergoeding. De doelstelling van een membersite is om content af te schermen zodat niet iedereen hier vrij toegang tot heeft. Er moet ingelogd worden om toegang tot de content te hebben. Na het verstrekken van een vergoeding zullen de inlogcodes worden vrijgegeven en kan de gebruiker het gedeelte van de content bekijken waarvoor er betaald is.

Een membership site wordt veel gebruikt voor het overdragen van kennis. Daarom is dit een uitstekend platform voor het aanbieden van onlinecursussen of videotrainingen. Na het investeren van tijd voor het samenstellen van deze content, biedt dit een uitstekende mogelijkheid om passieve inkomsten uit te genereren.

In veel gevallen is het design van de membersite dusdanig weergegeven dat de gebruiker wel het overige aanbod van de verstrekker op het scherm ziet, maar een beperkte toegang heeft. Met een upgrade van het abonnement zullen meerdere pagina’s toegankelijk worden.

Er zijn diverse platforms waar je een membersite kunt onderbrengen. Huddle biedt een kant en klaar pakket aan. Als je de voorkeur hebt om zelf een membersite te maken kun je hier WordPress voor gebruiken. Het is wel verstandig om dit in een subdomein te doen om conflicten en traagheid te voorkomen. Er zijn diverse WordPress opties beschikbaar om de membersite naar wens samen te stellen. Met membership plug-ins kun je een gebruiker een toegang verlenen tot meerdere pagina’s. Dit worden ook wel “membership-levels” genoemd.

Een membership site is een uitstekend platform om een klantwaarde te verhogen. Aan een membersite die een juiste invulling geeft aan een consumenten behoefte zal een klant immers lang loyaal blijven. Door het maandelijks toevoegen van de waarde van een abonnement (content dripping) maak je gebruik van de kracht van het stapelen, de verzameldrang van mensen, en creëer je op deze manier een verdienmodel met behulp van je membersite.